Bezoek onze Locaties
Amber Smet: Lijkveldestraat 81A, 9170 Sint-Pauwels
Sijpstraat 99, 9250 Waasmunster
Geertje Walravens: Lijkveldestraat 68,9170 Sint-Pauwels
Bel ons
Amber Smet: 0485 14 43 06
Geertje Walravens: 0485 54 13 05

Onze visie en filosofie

Raconté is afkomstig van het Franse ‘Raconter’: vertellen, verhalen, spreken over. Wie langdurig in een dip zit en niet goed weet hoe dit te overwinnen, is vaak meer geholpen met psychotherapie dan bijvoorbeeld met medicatie. Tijdens de therapeutische sessies gaan therapeut en cliënt(en) in dialoog en wordt er ruimte gemaakt voor vertelde en niet- vertelde verhalen. Door vrijuit te spreken en te verhalen ontdek je vaak iets wat je van jezelf niet verwacht, wat je niet durfde hopen en wat je niet meer kon zien.

De Raconté- therapeuten en coaches delen eenzelfde grondhouding waarbij onvoorwaardelijke acceptatie, empathie en echtheid het fundament vormen van de therapeutische ontmoeting. De cliënt staat centraal en in iedere therapie en begeleiding wordt uitgegaan van de persoon en diens bezorgdheden.

In (relatie) therapie gaan is niet evident, daar zijn we ons van bewust. Het is soms moeilijk en zelfs beangstigend om te spreken over bepaalde bezorgdheden en worstelingen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat spreken in een veilige en professionele context echt kan helpen. Spreken helpt je inzien waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en dat het ook mogelijk is om andere keuzes te maken. Met deze inzichten kan je dan concreet aan de slag, alleen of als koppel.

Wij, de psychotherapeuten en coaches van Praktijkhuis Raconté, onderkennen het belang van de ‘klik’ met onze cliënten. Om vrijuit te kunnen praten, dien je je op je gemak en veilig te voelen. Dit is essentieel om een therapie te doen slagen. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze cliënten te begeleiden in onze gezellige praktijkhuizen, waar veiligheid voorop staat.

360x508